Actividades de Navidad en Barcelona

– Fira de Reis i Sant Tomàs a la Gran Via

Del 19 de desembre al 6 de gener a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre Muntaner i Rocafort

De 10 a 22 hores.

El sector dels artesans, de 10 a 21 hores els dies laborables i de 10 a 22 hores les vigílies de festiu

És una fira per comprar joguines i regals per a la família i els amics.

Hi ha més de 150 casetes amb tot tipus de joguines, bijuteria, roba, mocadors, barrets, sabons, llums, llaminadures… La nit de la vigília de Reis, la Gran Via es converteix en lloc de trobada dels qui apuren l’últim moment per comprar l’últim detall.

Organitza: Gremi de Detallistes de Joguines, Ass. de Venedors de la Fira de la Gran Via de les Corts Catalanes (sector regals), Ass. de Venedors de la Fira de Sant Tomàs i Reis a la Gran Via (sector casetes), Gremi de Xurrers de Catalunya, Gremi d’Artesans i Artesanes

– Concert de nadales a l’Orfeó Català

Divendres 3 de gener de 2014, de 19.30 a les 20.30 hores

Com cada any, l’Orfeó Català ha volgut sumar-se a la celebració del Nadal a la ciutat amb un concert de nadales que tindrà lloc a la Plaça del Rei. L’Orfeó és una entitat estretament lligada a la història de Barcelona des del seu naixement l’any 1891 de la mà de Lluís Millet i Amadeu Vives. Pioner del cant coral, l’Orfeó va popularitzar la música entre les classes treballadores de l’època i es va convertir en un important element de cohesió social. Dirigits per Josep Vila i Casañas, els membres de l’Orfeó cantaran nadales tradicionals a la Plaça del Rei.

– La Font Màgica

Fins al 4 gener de 2014

De 19 a 21 hores, les nadales combinades amb música programada.

Les nadales seran de 19 a 19:30 hores i de 20 a 20:30 hores.

Dies 25, 26 de desembre i 1 de gener, de 19 a 21 hores.

Nadales en horari de 19 a 19:30 hores i de 20 a 20:30 hores

El dia 5 de gener hi ha funcionament extraordinari per la Cavalcada de reis. Les cascades 1, 2, 3 i 4 funcionaran en horari del MNAC, de dimarts a dissabte de 10 hores a 19  hores i diumenge i festius de 10 a 14:30 hores.

– Factoria dels Reis Mags

De les 17.30 a les 20:00 hores

Jornades de Portes Obertes de la Factoria i Magatzem de Ses Majestats els Reis Mags a partir del 27 de desembre fins al 4 de Gener.

Obrim les portes de la magnífica i excel·lent fàbrica perquè nens i adults, puguin venir a veure els darrers avanços tecnològics disposats a Fabra i Coats amb l’ocasió de l’arribada dels Excel·lentíssims Reis Mags d’Orient.

També animem als més endarrerits a què aprofitin la visita per lliurar la seva carta directament als nostres operaris . La Factoria dels Reis Mags es troba a Fabra i Coats, carrer Sant Adrià, 20.

– Carter Reial a l’Ajuntament

Del 2 al 4 de gener de 2014

Dijous, divendres i dissabte d’11:30 a 13:30 hores i, de 17 a 19:30 hores

Com cada any, uns dies abans de l’arribada de Ses Majestats i el seu espectacular seguici a Barcelona, una delegació reial s’instal·la a la ciutat per a rebre les cartes de tots aquells que volen demanar desitjos i regals a Melcior, Gaspar i Baltasar, una tradició que s’ha recuperat fa pocs anys i ha estat molt ben rebuda per part de grans i petits.

Dins de l’Ajuntament, la Patge Estel serà l’encarregada de rebre les cartes. La Patge Estel és un personatge que es va incorporar a la cavalcada l’any 2009 i que va ser impulsat per la Direcció del Programa de Dona per tal que la figura de la dona estigui present a la cavalcada, com a la resta d’àmbits de la vida actual.

S’instal·larà a la Galeria del Pati de l’Ajuntament.

– Carter reial al Pailebot de Santa Eulàlia

De dijous 2 de gener a dissabte 4 de gener de 2014 de 11 a 19 hores.

El Pailebot de Santa Eulàlia és el lloc des del qual Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a la ciutat el diumenge 5 de gener i enguany serà, a més, el lloc on un carter reial recollirà les cartes de tots aquells que volen fer arribar els seus desitjos a Ses Majestats.

– Bústies Reials

Els emissaris dels Reis Mags han previst la instal·lació d’unes bústies reials al pati del Palau de la Virreina amb la finalitat que els nens i les nenes puguin deixar les cartes que volen adreçar a Ses Majestats els Reis d’Orient. Del 16 de desembre de 2013 i fins al 5 de gener de 2014 en horari de les 9:00 hores a les 20:00 hores.

– Tallers Reials

Les carrosses reials i tot el món màgic que envolta els Reis d’Orient en la seva arribada a Barcelona es podran veure el matí del dissabte 4 de gener al Palau Alfons XII, a Montjuïc, l’espai on es fan els preparatius de la Cavalcada. Hi podrem veure les carrosses guarnides que posteriorment recorreran els carrers de Barcelona durant la Cavalcada, i assistirem als preparatius previs a l’arribada dels Reis a la ciutat. L’horari és de les 11.30 hores a les 15.00 hores.

– Cavalcada de Reis

A les 16:30 hores

La vetllada comença a les 16:30 hores, al Moll de la Fusta, on hi haurà animació per als més petits que esperen l’arribada dels Reis. Ses Majestats sortiran del Pailebot de Santa Eulàlia, en companyia de tots els seus ajudants. Després de la tradicional cerimònia de rebuda per part de l’alcalde, comença un recorregut per bona part dels carrers de la ciutat.

Recorregut: Av. Marquès de l’Argentera, Pla del Palau, Pg. Isabel II (banda muntanya), Via Laietana, Pl. Urquinaona, Fontanella, Pl. de Catalunya, Pelai, Pl. de la Universitat, Rda. De Sant Antoni, Sepúlveda, Av. Paral·lel, Pl. Espanya, Av. Reina Maria cristina , Av. Rius i Taulat.

Font. http://www.sortirambnens.com

Esta entrada fue publicada en Actividades familiares. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario